Taxatie

Er zijn diverse redenen om te vragen wat een woning waard is. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning wil de hypotheekverstrekker weten wat de waarde van het onderpand is. Ook bij overlijden, echtscheiding of voor de belastingdienst is vaak een taxatie nodig.
Een taxatie van een woning geeft een antwoord op deze vraag.  Roald Bier is Taxateur bij Huize Bier Makelaars is zeer actief en ingewijd in de regio, waardoor u kunt vertrouwen op een juiste taxatie.


Diverse geldverstrekkers accepteren niet zomaar elke taxatie, maar hanteren strikte regels. Huize Bier Makelaars werkt met beëdigde makelaars/register­taxa­teurs volgens de regels van de NVM. Zo hanteren onze deskundigen bij taxaties het model NVM ­taxatierapport, dat door alle geldverstrekkende instellingen en de Natio­nale Hypotheekgarantie (NHG) wordt geaccepteerd.

Wij zijn wij aangesloten bij het NWWI en de Taxateursunie. 

 

Direct een taxatie aanvragen?  Klik op één van de logo's      of   

Tarieven inclusief validatiekosten, overige kosten en btw: 
Taxatie woning € 595,-
Taxatie appartement € 695,-
Taxatie in verhuurde staat € 750,-
Toeslag verbouwing € 50,-
Bijzonder object: op aanvraag

Hoe gaat het taxeren in zijn werk?

Het is essentieel om de waarde van onroerend goed te kunnen taxeren. De marktsituatie kan namelijk per regio enorm verschillen en dat heeft weer invloed op de waarde van uw woning. Onze taxateurs beschikken niet alleen over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van taxaties in deze regio, zij zijn ook continu op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen.

Wij zullen je altijd vragen wat het doel is van de taxatie, want dat leidt juist tot verschillende soorten waarden. Een verzekeraar spreekt bijvoorbeeld over de herbouw­waarde van een woning als u een opstalverzekering wilt afsluiten. De bank en de belastingdienst spreken weer over de ‘waarde in het economische verkeer’ en de Gemeente hanteert de WOZ- waarde. Wanneer je een woning (ver)koopt vrij van huur en gebruik, spreken wij van de onder­handse verkoopwaarde.

Wanneer duidelijk is wat voor taxatie je nodig hebt, maken wij op korte termijn met een afspraak met je om woning te taxeren. Het is dan wel belangrijk het eigendomsbewijs, de kadas­trale gegevens en liefst ook tekeningen van het huis bij de hand te hebben.

Bij een taxatie letten wij onder andere op:
- de staat van onderhoud
- inhoud en oppervlakte
- functionele indeling
- de constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit ervan
- mate van isolatie en energiezuinigheid
- verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
- ligging en omgeving.

De taxateur verricht tevens kadastraal onderzoek, kent het bestemmingsplan en houdt rekening met de marktsituatie. Alle bevindingen worden vastgelegd in het taxatierapport. Besef wel, als verschillende taxateurs dezelfde woning taxeren, kunnen de uitkomsten verschillen. Het gaat immers om een deskundige schatting.

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring